+370 685 33383
+370 612 91449
Verta žinoti
Posted in

Kaip išsirinkti patalus žiemai?


Šaltais vakarais taip ir norisi susisukti lovoje ir gulėti po šiltais ir jaukiais patalais. Tačiau, ne visi patalai suteikia norimą komfortą. Salono „1000 ir 1 naktis“ direktorė Eglė Šlapkauskienė pataria, kaip išsirinkti tinkamą antklodę ir patalynę šaltajam sezonui.
Antklodė – svarbi investicija
„Perkant antklodę naudokitės paprastomis taisyklėmis: jei ji bus naudojama tik kartą, galite rinktis pigų gaminį ir jam nekelti didelių reikalavimų. O ką rinktis, kai po antklode miegame septynias naktis per savaitę? Verta pasvarstyti kiek ir į ką investuojame. Dažnai taupome ten, kur neturėtume ir pykstame nesulaukę norimo rezultato“,- apie patalynės pasirinkimus pasakoja Eglė.
Renkantis antklodę atkreipkite dėmesį į audinio viršutinį sluoksnį ir užpildą
Kalbant apie patalų pasirinkimą žiemai, salono atstovė pataria pirmiausia išsirinkti kokybišką antklodę. Atkreipkite dėmesį į du svarbius antklodžių rodiklius: koks yra audinio viršutinis sluoksnis ir užpildas. Pasakymas šilko ar vilnos antklodė nieko nepasako apie jos kokybę. Jei užpildas yra vilna, o išorinis sluoksnis yra sintetinis ar maišytas pluoštas, tuomet prakaituosite, nes audinys, kuris yra arčiausiai kūno neišgarins susidariusios drėgmės ir gali būti šalta miegoti. Kokybiškų antklodžių viršutinis sluoksnis turėtų būti natūralus: gali būti medvilnė, bambuko ar tencelio pluoštas, kuris yra išgaunamas iš eukalipto medžių.
Antklodės pirkimą palengvins miegojimo įpročių įsivertinimas
Natūralaus užpildo (medvilnės, vilnos, tencelio, šilko..) antklodės tinka vertinantiems natūralumą. Dėl unikalių savybių natūralūs pluoštai geba gerai sugerti ir išgarinti drėgmę. Jeigu namuose vėsu, o jūs mėgstate miegoti šiltai, rekomenduojama rinktis šildančias antklodes iš merino, kupranugario ar kašmyro vilnos užpildų. Jei žiemą jums maloniau nugrimzti į purius ir lengvus patalus, rinkitės inovatyvaus PrimaLoft® pluošto antklodes, savo savybėmis labai artimas žąsų pūkams. Alergiški žmonės gali rinktis „Bioactive” šiuolaikines sintetines antklodes, apdorotas nuo pelėsių, grybelio ir kitu alergenų ir tinkamas skalbti aukštoje temperatūroje.
„Jei galimybės leidžia – pasirinkite skirtingo storio ir rūšies antklodes šiltajam ir šaltajam sezonui. Jeigu ne – rinkitės praktiškai: vidutinio storio jums patinkančios rūšies antklodę. Turime visų rūšių, kelių storių ir skirtingų kainų antklodes – taip pasirinksite jums tinkantį gaminį. Pasirinkus teisingai ir investavus į poreikius atitinkantį gaminį – išsimiegosite ir atsikelsite pailsėję“,- pasakoja E. Šlapkauskienė.
Atsakingai rinkitės ir patalynės užvalkalus
„Natūrali patalynė(medvilnė, linas..) nealergizuoja, nesielektrina, yra šilta ir jauki, tačiau brangesnė nei sintetinių pluoštų, lino – labiau glamžosi. Sintetinių medžiagų patalynės yra pigesnės, tačiau elektrinasi ir lėtai išgarina drėgmę. Šaltuoju metų laiku ypač tinka patalynė iš flanelės – ji bus šilta ir jauki. Satino patalynė yra švelni, minkšta, atlasinio žvilgesio, ji neblunka.Neapsigaukite ir atidžiai pastudijuokite etiketę iš ko išaustas satinas – tai yra tik audimo būdas: jį galima išausti tiek iš natūralių, tiek sintetinių pluoštų. Skirtumas – kaina ir mažesnis komfortas: sintetinėje ar mikrofazerio satino patalynėje labiau prakaituosite. Damasto patalynė yra tvirta, ilgaamžė, dėl žvilgesio ir natūralių spalvų dvelkia prabanga. Dažnas klientas renkasi trikotažo patalynę dėl patvarumo ir lengvos priežiūros, minusas – nėra dvigulių komplektų“- sako pašnekovė.
Šiuolaikinės gamybos technologijos
Salono „1000 ir 1 nakties“ direktorė, kalbant apie naujausias technologijas patalų gamyboje, išskiria austrų gamintoją „Hefel“, kuris žaliavą valo tik karšta oro srove ir vandeniu, nenaudojant chemijos, kuri gali sukelti alergijas. Patentuotas specialus, kūno formą atitinkantis dygsniavimas „Bodyfit“ suteikia antklodėms papildomos šilumos (miegmaišio principas). Sintetinio pluošto gamybos technologijos labai patobulėjo ir nauji šiuolaikiniai produktai savo savybėmis labai skiriasi nuo praeito amžiaus sintepono ar vatino, nes yra šilti, lengvi, purūs, kvėpuojantys. Antklodės, kurias galima skalbti 60* ar didesnėje temperatūroje – nepalanki terpė dulkių erkutėms ir bakterijoms, todėl tokie patalai tinka alergiškiems žmonėms. Beveik visos antklodės yra skalbiamos, kas palengvina priežiūrą ir higieną.
Išsirinkite savo patalus ir saldaus jums miego!

PASKYRA
Wishlist
Wishlist
Prisijungti
Create an account

Jūsų asmeniniai duomenys bus naudojami patogesniam naršymui šiame tinklalapyje, paskyros valdymui bei kitoms reikmėms, kurios aprašytos mūsų privatumo politikoje.

Password Recovery

Pamiršote slaptažodį? Įveskite vartotojo vardą arba el.pašto adresą. Į el.pašto dėžutę gausite nuorodą naujam slaptažodžiui susikurti.

SHOPPING BAG 0